Marssien mahti Imatralla 21.2.2017

Noin parisataa kuulijaa oli valinnut tiistaina salattujen elämien sijaan marssikonserttiin tulemisen. Konsertti alkoi Firenzeläisellä marssilla, jonka soittokunta esitti. Seuraavan kappaleen, Kuudes joulukuuta, aikana kuorot marssivat sisään. Pääsimme varsinaiseen asiaan, kun esitimme yhdessä Jääkärien marssin, Muistoja Pohjolasta, Ratsuväen marssin ja Sillanpään marssilaulun. Viimeksi mainittuun yleisö osallistui laulamalla mukana.

Kuorot esittivät omina kappaleinaan Metsästyslaulun ja serenaadeja, mikä oli hyvä valinta tuomaan erilaisia tunnelmia tällaiseen konserttiin. Vuoksen Mieslaulajien riveissä laulavat Juha Räisänen ja Vesa Kukkonen huolehtivat solistin tehtävistä kappaleissa Laatokka sekä Vaarin kannel.

Kapellimestari Antti juonsi tapansa mukaan ilman papereita kertoillen kappaleiden taustoja ja niihin liittyviä hauskoja anekdootteja. Tällä leppoisalla juontamisella näyttää olevan yhtäaikaa sekä viihdyttävä, että kuulijoita valistava vaikutus.

Koska kysymyksessä oli harrastajien iltapuhteina aikaansaatu konsertin tapainen, on mahdolliset musiikilliset puutteet syytä sivuuttaa isommitta moitteitta. Ansioita sen sijaan korostan voimakkaasti kotiin päin vetäen: yleisö kuunteli Finladian seisten, ja vaati vielä ylimääräisen!  Tällä kertaa se oli protokollaa noudattaen Porilaisten marssi.

Kiitämme kannustavaa yleisöä!

Heikki

PS. En ole läheskään varma, tuliko tänä iltana salkkareita, koska meillä ei ole televisiota.

Mainokset
Kategoria(t): Yleistä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s