Historiaa 1988-2006

Ratsuväen Perinnesoittokunta ry. perustettiin Lappeenrannassa vuonna 1988 vaalimaan ratsuväen musiikkia ja rakuunaperinteitä. Soittokunnasta on muodostunut eteläkarjalainen puhallinorkesteri kokonaisvahvuudeltaan 25 soittajaa. Soittajat ovat musiikin harrastajia, joista osa on saanut koulutuksen sotilassoittokunnissa. Orkesterin esiintymisasuna on ratsuväen juhlapuku m/22 (punaiset housut keltaisine reunusnauhoineen ja ns. luurankotakki, sekä siniharmaa juhlavyö).

Soittokunta tekee vapaaehtoista maanpuolustustyötä esiintymällä erilaisissa puolustusvoimien ja reserviläisjärjestöjen tilaisuuksissa. Myös kaupungit, kunnat, eri yhteisöt ja jopa yksityiset ihmiset tilaavat soittokuntaa juhlistamaan omia tilaisuuksiaan.

Soittokunnan ohjelmisto on muodostunut monipuoliseksi aina ooppera-alkusoitoista marssi-, kirkko-, tanssi- ja viihdemusiikkiin. Soittokunta kokoontuu vuodessa n. 40 kertaa harjoituksiin ja 30–40 kertaa erilaisiin esiintymistilaisuuksiin.

Soittokunta on tehnyt yhteistyötä paikallisten puhallinorkestereiden, Helsingissä toimivan Päämajan Soittokunnan sekä pietarilaisten sotilassoittokuntien kanssa vastavuoroisuusperiaatteella.

Esiintymiset ulkomailla

* 1996 Pietarin sotilasmusiikkifestivaaleilla
* 1997 Unkarin Szombathclyn puhallinmusiikkifestivaaleilla
* 2002 Portugalin suomalaisten itsenäisyyspäivän juhlassa, kansalliskaartin ratsastavan soittokunnan kanssa yhteiskonsertissa, sekä suurlähettilään vastaanotolla Lissabonissa.
* 2004 Roomassa Millenium Musicassa
* 2006 Virossa ystävyyskaupunkien kulttuuriviikolla

Olavi Spännäri

Mainokset
Kategoria(t): Historiaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s